Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

$ 7 трлн світових приватних капіталів заховано в офшорах


09.09.2019 15:10

В офшорах сховано $ 7 трлн приватних капіталів, що дорівнює 8% світового ВВП, і велика частина цих коштів - надходження від злочинної діяльності. Якщо знизити рівень корупції в світі на третину, уряди могли б додатково отримати $ 1 трлн.

Про це пише в.о. голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон в матеріалі, присвяченому тіньовій стороні світової економіки.

Ліптон зазначив, що корупція шкодить економічному розвитку: серед країн з низьким доходом частина бюджету, що йде на освіту і охорону здоров'я,на третину менша там, де більша корупція. За його словами, ефективність державних соціальних витрат в таких країнах зменшується, повідомляє "Голос Америки".

Він назвав новими викликами для правоохоронців і урядів у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму зловживання в сфері криптовалют, цифрових фінансових технологій і кіберзлочинності.

Ліптон навів приклад "темної мережі", де відбувається торгівля вкраденими документами посвідченнямиособи, зброєю і наркотиками.

Він вважає, що ефективний метод боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму - неухильне впровадження відповідної економічної політики і дотримання верховенства права.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | офшор | капітал | злочин | корупція | МВФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.