Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

26 – 27 червня в Fairmont Grand Hotel в Києві успішно відбувся 2-й Український IR Forum 2013


08.07.2013 11:50

 АРІФРУ інформаційний партнер Building Investor Value – щорічного заходу у сфері Investor Relations. Професійний форум відвідали більше 100 учасників міжнародного ринку IR, а організатором виступила компанія FinanceTalking CIS.

На заході зустрілися представники ключових аудиторій, залучених в Investor Relations: менеджмент українських публічних та пре-IPO компаній, sell-side аналітики, фінансові журналісти, інвестори та консультанти.

Учасники Форуму обговорили можливості підвищення вартості компанії в різних секторах економіки, а також останні тенденції в роботі з інвесторами, яким було присвячене щорічне дослідження Citigate Dewe Rogerson. В новому середовищі інвесторів цікавлять питання участі в управлінні підприємствами, його стратегічні цілі, вплив зовнішніх економічних умов на інвестиційні можливості, а також комунікація змін в компанії.

Основні тезиси Форуму:

  • На даний момент інвестори більш цінують можливість компанії генерувати грошовий потік. Ніж розвивати нові інвестиційні проекти.
  • Зацікавленість інвесторів до виплат дивідендів підвищується, особливо в agro & food секторі, та провідні компанії цього сектору вже починають анонсувати свою дивідендну політику.
  • Ефективність роботи з азіатськими інвесторами пов’язана з великими інвестиціями в побудуванні довгострокових відносин з ними, тому поки що доля інвестицій з Азії в українські публічні компанії дуже мала.
  • Неякісне планування та пов’язані з цим зміни прогнозів в компанії на протязі року підривають вартість компанії в очах інвесторів.
  • Іноземні журналісти очікують від українського бізнесу унікальну інформацію виключно англійською.

Підчас обговорення ролі наради директорів та мажоритарних акціонерів в управлінні діяльністю компанії, Дмитро Гринчишин, директор PwC Ukraine, підкреслив: «Більш високу оцінку інвестори дають компаніям з високим рівнем корпоративного управління та якісним складом наради директорів, і ця тенденція простежується на всіх фондових ринках – у Варшаві, Лондоні чи Нью-Йорку. В управлінні очікуваннями інвесторів дуже важливо надавати інформацію дозовано чи не завищувати очікування, інакше це буде мати сильний негативний ефект для компанії. Слід відзначити, що поведінка ключового акціонера у відношенні до компанії завжди важливо, оскільки після розміщення акцій саме він стає представником міноритарних акціонерів. У той же час, дії компанії, продиктовані баченням мажоритарного акціонера, повинні враховувати інтереси міноритариїв. Зневага інтересами міноритарних акціонерів – правило поганого тону, і можливо негативно сказатися на діяльності компанії».

 

Пітер Рассел, J.P.Morgan:«Найбільші центри ЗША з найбільшими об’ємами інвестиційних капіталів - Нью-Йорк, Бостон, Лос-Анджелес та Сан-Франциско. В Європі такими центрами є Лондон, Париж, Франкфурт та Цюріх. Найбільші інвестори світу надають перевагу зустрічам саме з CEO чи CFO компаній, а для IR спеціалістів більш цінними будуть поїздки в невеликі міста. Що стосується компаній, зареєстрованих за межами розміщення активів, інвестори Азії, в першу чергу, звертають увагу на риночку капіталізацію, хоча і інші фактори, такі як операційна присутність компанії та її вплив на азіатські ринки, також приймаються до уваги. В то же час, американські та європейські інвестори звертають увагу на основоположні показники бізнесу та корпоративне управління, ніж на розмір та структуру власного капіталу компанії. Географія емітенту грає все меншу роль. Що стосується ситуації в Україні, макроекономічні та політичні фактори значно впливають на привабливість країни для іноземних інвесторів».

 

«Частіш за все компанії недооцінюють якість часу, який потрібен для налагодження відносин зі світовими фінансовими ЗМІ. Існує помилковий погляд, що коротка зустріч з журналістом одразу ж приведе до розгорнутого інтерв'ю. Враховуючи той факт, що журналісти іноземних медіа не настільки занурені в контекст та специфіку нашої країни, зацікавити провідні європейські ЗМІ – велике досягнення, а отримати публікації в них потребує ретельної підготовки та довгострокової праці з журналістом» - поділився думками Том Блеквелл, управляючий директор M:Communications.

«Я рада, що кожний учасник Форуму отримав нову корисну інформацію, яку може використовувати в наступній роботі. Особливий інтерес визвали дискусії на такі теми: зміни у підходах до оцінки компаній інвесторами, підвищення інтересу інвесторів до виплат дивідендів, очікування іноземних журналістів від українського бізнесу», - резюмувала Анна Горбенко, керівник FinanceTalking CIS.

Серед учасників Форуму були такі публічні компанії як World Bank, Milkiland, Foyil, Concorde Capital, DTEK, «Мироновський Хлібопродукт», «Мрія Агрохолдинг», Astarta та інші.

ОРГАНІЗАТОР

FinanceTalking Ltd.Надає послуги фінансової освіти у сферіInvestor Relations та корпоративних фінансових комунікацій у всьому світі. FinanceTalking заснована у 2000 році. Головний офіс знаходиться у Великобританії, а програми проходять у всіх фінансових центрах світу. В ЗША вони включені в програму IR освіти NIRI. Серед клієнтів FinanceTalking велика кількість міжнародних публічних компаній, що котуються на різних біржах, а також бізнеси, які тільки планують вихід на біржу.  FinanceTalking надає свої послуги більш ніж 50% компаній, що входять FTSE100.

ПАРТНЕРИ ФОРУМА

 

Генеральний партнер Форума -

компанія PwC Україна.

Офіційні партнери -

J.P.Morgan та London Stock Exchange.

Партнери -

M:Communication Group, В2В Дизайн-бюро «Зебра» та Citigate Dewe Rogerson

Генеральний авіаперевізник -

Міжнародні Авіалінії України.

PR-партнер -

KEY Communications.

Спеціальний партнер -

Investor Relations Agency.

Генеральний медіа-партнер -

ІнвестГазета.

Медіа-партнери -

Компаньйон online, Ukraine Business Insight, Commercial Property.

Інформаційні партнери -

IR Magazine Russia&CIS, Ukrainian-British City Club, SMIDA, Українська біржа, Warsaw Stock Exchange та Dragon Capital. 

Фотозвіт  заходу


Теги: | Building Investor Value | АРІФРУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.