Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР відзначає високі обсяги подачі електронної звітності за останній квартал 2011 року


14.05.2012 10:00

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки подачі адміністративних даних та інформації професійними учасниками фондового ринку за останній квартал 2011 року у вигляді електронних документів із накладенням електронного цифрового підпису.

«Все більше професійних учасників фондового ринку віддають перевагу інноваційному формату подачі звітності, запропонованого регулятором рік тому, - розповідає Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР. - Станом на травень цього року 227 професійних учасників фондового ринку вже виявили бажання здійснювати подання звітністі до Комісії у вигляді електронних документів, тоді як на початку року цей показник становив 90 профучасників. Так, у поточний період порівняно з попереднім кількість прийнятих звітів від торговців цінними паперами збільшилась в два рази, приріст квартальної звітності від зберігачів склав 103 %, а кількість щоденних звітів від компаній з управління активами збільшилась на 296 %. Біржі продемонстрували надзвичайно високу активність, обсяг поданої ними місячної звітності в електронному вигляді збільшився в 9 разів. Отже, ми можемо стверджувати, що ініціатива Комісії є прикладом дійсно ефективної взаємодії регулятора та професійних учасників фондового ринку і свідченням постійного руху регулятора назустріч потребам ринку».

Нагадаємо, що основними перевагами даної системи є оперативність у подачі звітності та підтвердження її отримання регулятором, менша вартість та повна відмова від паперових носіїв інформації, а також безпека – адже електронний цифровий підпис практично неможливо підробити. Окрім того, новий формат подачі звітності забезпечує мобільний зв’язок регулятора з ринком і дозволяє в онлайн-режимі реагувати на будь-які неточності у звітності профучасників.


Теги: | ЕЦП | електронний цифровий підпис | НКЦПФР | регулятор ринку цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.