Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Адміністратори НПФ та управителі ФФБ і ФОН можуть зареєструватись у Кабінеті інформаційних послуг


30.06.2020 10:36

В «Кабінеті інформаційних послуг» на сайті Smida.gov.ua  реалізовано можливість реєстрації нових користувачів - адміністраторів НПФ та управителів ФФБ і ФОН.

Функціонал Кабінету було розширено відповідно до вимог законодавства, згідно якихдо професійної діяльності на фондовому ринку віднесено діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, а також діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів.

Відтепер, зокрема, при реєстрації в «Кабінеті інформаційних послуг» юридичної особи з видом діяльності «компанія з управління активами / адміністратор НПФ» в інтерфейсі з’являється можливість додавати Фонди. А управителям ФФБ і ФОН слід вказувати вид діяльності «управителі». Під час реєстрації Користувачам доступний функціонал заповнення Ідентифікаційного бланку, реєстрації довірених осіб та фондів, а також автоматичного формування рахунків на оплату послуг.

Можливість подання звітності через «Кабінет» буде відкрито новим суб'єктам одразу після набрання чинності відповідними нормативно-правовими актами, що установлюють порядок звітування зазначених суб’єктів.

Для швидкої реєстрації та безпомилкового подання звітності - до послуг користувачів  «Кабінету» пропонується Інструкція користувача, Підтримка технічних спеціалістів, а також електронна форма зворотнього зв’язку.

Нагадаємо, що Законом України від 12.09.2019 року №79-IX«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (спліт) передбачена ліквідація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) і передача її функцій Національному банку України та НКЦПФР. Відповідно до змін законодавства з 1 липня 2020 року до професійної діяльності на фондовому ринку віднесена діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, а також діяльність з адміністрування недержавних пенсійних фондів.


Теги: | ФФБ | ФОН | звіт | спліт |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.