Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Акції Tesla увійдуть до складу індексу S & P 500


19.11.2020 18:46

Акції американського виробника електромобілів Tesla Inc. будуть включені до складу фондового індексу S & P 500 з 21 грудня.

Інформацію про це офіційно підтвердила S & P Dow Jones Indices, передає Stockworld.

При цьому розглядається можливість включення Tesla до складу індексу двома траншами.

Інформація про те, що S & P може включити акції Tesla в розрахунок ключового фондового індикатора, циркулювали протягом декількох місяців, проте індексний провайдер не став робити цього на початку вересня, за результатами щоквартальної ребалансировки індексу, зазначає Інтерфакс-Україна.

Тим часом, акції Tesla з початку 2020 року подорожчали майже в п'ять разів, що пов'язано як з поліпшенням фінансових показників компанії, так і з очікуваннями включення її паперів в S & P 500.

Tesla, 17-річний стартап Ілона Маска, довгий час не могла вийти на прибутковий рівень, проте останні п'ять кварталів компанія завершила з чистим прибутком.

Вартість акцій Tesla підскочила на 13,2% на додаткових торгах в понеділок, 16 листопада - до $ 461,8.

Фінансовий стан 49-річного Маска, таким чином, зріс більш ніж на $ 15 млрд, що, ймовірно, дозволить йому вийти на 3-е місце серед найбагатших людей світу, пише Bloomberg.

Капіталізація Tesla в даний час складає більше $ 387 млрд, і, таким чином, автовиробник стане найбільшою компанією, акції якої коли-небудь включалися в S & P 500.

Акції Tesla стануть одним з найбільш вагомих компонентів S & P 500, порівнянним за вагою з Berkshire Hathaway Inc., Johnson & Johnson і Procter & Gamble Co.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | Tesla | біржа | S&P500 | капітал | індекс |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.