Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Аналітики Barclays спрогнозували ситуацію на світових ринках капіталу в 2019 році


15.01.2019 11:05

Макро-погляд

В найближчій перспективі варто очікувати ризикове ралі на фондовому ринку, викликане миролюбними заявами ФРС, недавньою розрядкою напруженості в торгівлі між США і Китаєм та сильними сезонними факторами. Але 2019 рік має стати роком однозначно низької загальної прибутковості більшості великих фінансових активів і більшої волатильності.

Хоча Європа різко сповільнилася після сильної другої половини 2017 року, економіка єврозони стабілізується поблизу поточних рівнів і не ослабне в подальшому.

Ринок акцій

Чи можуть європейські фондові індекси скоротити розрив із США після того, як американські акції значно перевершили європейські акції в 2018 році? Така зміна малоймовірна, враховуючи різницю в рості, європейський політичний ризик і високу залежність європейських акцій від слабкості США.

Кредитний ринок

Кредитний цикл не закінчиться в 2019 році, і шанси залишаються низькими навіть на початку 2020 року. Очікується, що спреди будуть розширюватися в другій половині 2019 року, оскільки кредитні спреди більш високої якості зазвичай збільшуються за чотири-п'ять кварталів перед рецесією. На більшості кредитних ринків очікується помірне розширення спреду, і, отже, загальний прибуток буде залишатися в плюсі. З точки зору надлишкової прибутковості, очікується, що Європа буде трохи вище за США, але якщо курс підвищиться, загальний дохід в доларах, ймовірно, буде вищим.

Ринкикапіталу, що розвиваються

Аналітики Barclays рекомендують бути обережними на ринках, що розвиваються. Хоча боргові ринки в країнах, що розвиваються, виглядають привабливими, чутливі до валют активи, такі як акції та місцеві борги, ймовірно, будуть зазнавати труднощів.

Джерело: investgazeta.ua


Теги: | фондовий ринок | банк | Barclays |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.