Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ і «IBI-Rating» підписали угоду про партнерство


17.02.2012 10:43

6 лютого 2012 року  підписано угоду про партнерство між Державною установою «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» (АРІФРУ) та Рейтинговим агентством «IBI-Rating» (Агентство).

Мета угоди - об'єднати зусилля партнерів у розвитку та вдосконаленні ринку цінних паперів України, підвищити рівень інформованості учасників ринку, створити сприятливі організаційні та інформаційно-правові умови для обміну інформацією про діяльність обох сторін на принципах партнерства та захисту інтересів один одного.

Дане партнерство передбачає надання Агентством новинних та аналітичних матеріалів щодо присвоєння / оновлення рейтингів емітентів та цінних паперів, участь представників Агентства у семінарах, конференціях АРІФРУ присвячених вдосконалення ринку цінних паперів. У свою чергу, АРІФРУ сприяє поширенню інформації про рейтингові послуги в Україну та виступає інформаційним партнером Агентства.

 

Інформаційна довідка:

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» почало свою діяльність в 1998 р. Основною метою організації є всебічний розвиток інфраструктури фондового ринку та забезпечення його відповідності світовим стандартам. З 2007 року Агентство є Уповноваженою особою з розкриття інформації емітентів цінних паперів в Загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів. У 2003 році фахівці АРІФРУ створили Єдиний інформаційний масив даних про емітентів цінних паперів - Інтернет-портал www.smida.gov.ua.

Рейтингове агентство «IBI-Rating»працює на ринку рейтингових послуг з 2005 року. Основними напрямками діяльності агентства є надання професійних послуг з визначення кредитних рейтингів суб'єктів господарювання та їх боргових інструментів, а також проведення аналітичних досліджень різних галузей економіки. Статус уповноваженого ТОВ «IBI-Rating» отримало у квітні 2010 року. Статус уповноваженого означає, що рейтингові оцінки Рейтингового агентства «IBI-Rating» використовуються регулятором у випадках, передбачених вітчизняним законодавством, зокрема – при обґрунтуванні вибору банку страховою компанією та у випадку здійснення емісії цінних паперів.За період роботи Рейтингове агентство «IBI-Rating» визначило більше 200 рейтингів. Лише протягом 2011 року – понад 70 рейтингів в різних секторах економіки. Інтернет-портал www.ibi.com.ua.


Теги: | АРІФРУ | ринок цінних паперів | ІBI-Rating | угода про партнертсво |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.