Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ здійснило порівняльний аналіз змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення законодавства про цінні папери


17.08.2012 09:24

 АРІФРУ здійснило порівняльний аналіз змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення законодавства про цінні папери

Агентством (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України) була проведена робота над аналізом змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери на предмет основних змін і нововведень з якими незабаром можуть  зіткнутися учасники фондового ринку.

Нагадаємо, що 04.07.2012 Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери. 01.08.2012 Президент України підписав вищезгаданий Закон, який вносить зміни до Цивільного кодексу України, Законів України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про цінні папери та фондовий ринок», "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" та ін.

Даний документ містить комплексні зміни щодо регулювання та функціонування ринку цінних паперів в Україні та покликаний удосконалити законодавство одразу в різних напрямках професійної діяльності.  Варто зазначити, що документом вводяться додаткові підстави для припинення акціонерного товариство  в судовому порядку, значно розширюються перелік вимог до рекламодавців на фондовому ринку та введені додаткові функції НКЦПФР щодо дотримання законодавства про рекламу. Також нові норми зобов'язують публічні акціонерні товариства здійснювати публічне розміщення акцій додаткових емісій виключно на фондовій біржі.

З боку Агентства було проаналізовано положення Закону, результатом чого стала Порівняльна таблиця змін до нормативно-правових актів.

«Законом передбачено багато трансформацій, зокрема, у сфері відповідальності учасників ринку цінних паперів та захисту прав інвесторів, розкритті інформації на фондовому ринку  - коментує зміни до документу Анна Радченко, заступник директора Агентства – Саме тому Агентство здійснило детальний аналіз нововведень та змін. Результатом такого аналізу стала Порівняльна таблиця, що дозволяє учасниками фондового ринку та іншим зацікавленим у цьому питанні особам, краще зрозуміти зміни «До і Після» набрання чинності Законом та забезпечити якісне виконання норм законодавства. Всі бажаючи мають можливість скористатись вищезгаданою Порівняльною таблицею для детального розуміння внесених змін, завантаживши її на сайті Агентства».

Слід зазначити, що зміни до законодавчих актів наберуть чинності з 01.01.2013 року, окрім деяких положень Закону, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону, про що зазначено у Прикінцевих та перехідних положеннях до Закону.

Завантажити Порівняльну таблицю: Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери


Теги: | АРІФРУ | цінні папери | законодавчі акти |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.