Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ повністю готове до подачі річної та квартальної звітності


19.03.2012 16:05

АРІФРУ (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України) запустило нове програмне забезпечення для подачі звітності емітентами. Відтепер на офіційному інтернет-порталі Агентства доступна безкоштовна програма для формування та подачі звітності Simple Reports. Даний продукт є принципово новим і дозволяє подавати усі типи звітності: річну, квартальну та нерегулярну.

«Як відомо, масове формування інформації акціонерними товариствами припадає на березень, і тому ми вирішили запровадити нове програмне забезпечення саме зараз. На сьогодні в Україні налічується понад 10 тисяч емітентів. До розробки та впровадження програми було докладено чимало зусиль, тож наразі ми маємо високотехнологічний продукт, що є простим і зручним у використанні. Впевнений, що переваги нового Simple Reports гідно оцінять усі учасники ринку, і нам вдасться полегшити процес подачі звітності, а також зробити його оперативнішим та якіснішим», - зауважив Володимир Чуб, начальник відділу інформаційних технологій АРІФРУ.

Дана версія програмного забезпечення – вже третя розробка Агентства у напрямі формування звітності, і на даний момент вона повноцінно може замінити три різні програми для подання інформації. Програма враховує усі норми чинного законодавства, тобто придатна для формування інформації як на оприлюднення у Загальнодоступній інформаційній базі даних Комісії або офіційному виданні регулятора, так і для подання інформації до НКЦПФР. Оновлена версія продукту відрізняється своєю мобільністю, актуальністю, сучасністю та високотехнологічністю, що зробило її використання ще зручнішим та ефективнішим.

«Попередня версія Simple Reports добре себе зарекомендувала при поданні звітності за минулий квартал, ми отримали чимало позитивних відгуків від учасників ринку, проте, нам вдалося не лише удосконалити функціонал програми, а й зробити більш доброзичливий і зручний інтерфейс», - додав пан Чуб.

Нагадаємо, що офіційний сайт АРІФРУ www.smida.gov.ua є найбільшим «вікном» у фондовий ринок України, що поєднав в собі усі найбільші бази даних про галузь, а відтепер ще й дозволяє емітентам подавати звітність до регулятора максимально швидко та комфортно.

 

Отримати консультацію з приводу надання послуг Ви можете, звернувшись до Агентства:
тел.     (044) 498-38-15/16, 287-56-70
факс    (044) 287-56-73
e-mail: office@smida.gov.ua

Теги: | АРІФРУ | НКЦПФР | Володимир Чуб | Simple Reports | річна звітність емітентів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.