Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ презентує оновлену версію порталу www.stockmarket.gov.ua


22.03.2012 11:41

АРІФРУ (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України) розробило та презентувало оновлену версію Загальнодоступної інформаційної бази даних Комісії з цінних паперів та фондового ринку про вітчизняний фондовий ринок.  

“Ресурс www.stockmarket.gov.ua існує вже більше п'яти років і, звісно, він потребував модернізації.  Ми доклали чималих зусиль до його оновлення, тож тепер ми маємо портал із досконалими технічними характеристиками та зручним інтерфейсом. Через підвищене навантаження у звітній період, користування колишнім ресурсом було дещо повільним та некомфортним. Та наразі, після ряду організаційних та технічних покращень, www.stockmarket.gov.ua  є простим і зручним у використанні ресурсом”, - зазначив Володимир Чуб, начальник відділу інформаційних технологій АРІФРУ.

Оновлена версія www.stockmarket.gov.ua містить в собі дані стосовно квартальної, регулярної та нерегулярної звітності емітентів та КУА, а також інформацію про власників суттєвої частки в акціонерних товариствах (від 10 %). Окрім того, актуалізований www.stockmarket.gov.ua містить в собі інструкції для користувачів з детальними описами та навіть ілюстраціями для зручності відвідувачів. Нагадаємо, що наразі АРІФРУ є уповноваженою особою НКЦПФР на розміщення інформації у Загальнодоступній базі даних про фондовий ринок.

Офіційний сайт АРІФРУ www.smida.gov.ua є єдиним та найповнішим масивом інформації про вітчизняний фондовий ринок, на якому зібрана вся інформація про галузь, починаючи з 2003 року.  

Портал www.smida.gov.ua містить в собі Загальнодоступну інформаційну базу даних регулятора, Електронну систему комплексного розкриття інформації (ЕСКРІН), базу даних про правопорушення на ринку цінних паперів, інформацію про власників значних пакетів (від 10 %) акцій, Державний реєстр випусків цінних паперів, що містить в собі інформацію щодо зареєстрованих Комісією випусків акцій, облігацій підприємств, облігацій місцевих позик, цінних паперів інститутів спільного інвестування, іпотечних сертифікатів, іпотечних облігацій та сертифікатів фондів операцій з нерухомістю тощо.

Інформаційна довідка:

АРІФРУ – Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» почало свою діяльність в 1998 р. Основною метою організації є всебічний розвиток інфраструктури фондового ринку та забезпечення його відповідності світовим стандартам. З 2007 року Агентство є Уповноваженою особою з розкриття інформації емітентів цінних паперів в Загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР про ринок цінних паперів. У 2003 році фахівці АРІФРУ створили Єдиний інформаційний масив даних про емітентів цінних паперів - інтернет-портал www.smida.gov.ua.


Теги: | АРІФРУ | SMIDA | Володимир Чуб | stockmarket | база даних ДКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.