Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Китаю знизив базову ставку через коронавірус


21.02.2020 13:04

Народний банк Китаю знизив базову ставку кредитування для підтримки економіки, яка постраждала від спалаху коронавірусу.

Базову ставку за однорічними кредитами для першокласних позичальників (LPR) знизили на 10 базисних пунктів з 4,15% до 4,05%, повідомляє Reuters.

Центробанк КНР також знизив п'ятирічну LPR на п'ять базисних пунктів з 4,80% до 4,75%.

Перед цим центробанк Китаю знизив ставку середньострокового кредитування.

Епідемія вплинула на глобальні ланцюжки поставок і викликала широкомасштабні перебої в роботі підприємств і фабрик у Китаї, що спонукало владу вжити ряд заходів, щоб пом'якшити удар по економіці.

Центробанк Китаю також знезаражуватиме гроші в рамках боротьби з епідемією нового коронавірусу Covid-19. Одним із способів, яким очищуватимуть купюри, буде обробка ультрафіолетом або високими температурами. Після цього гроші опечатають на один-два тижні (карантин). У банку КНР заявили, що по можливості будуть видавати нові банкноти.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 го в китайській провінції Ухань підтвердили появу нового штаму коронавірусу 2019 nCoV, який викликає атипову пневмонію.

За оцінками експертів, пандемія китайського коронавірусу може стати "чорним лебедем", який вплине на світову економіку істотніше, ніж фінансова криза 2008-2009 років.

МВФ вважає, що епідемія коронавірусу Covid-19 може негативно вплинути на зростання глобальної економіки в 2020 році, однак остаточного прогнозу поки що немає.

У лютому стало відомо, що банк розвитку Китаю планує випустити до 14,25 млрд юанів (близько $2 млрд) спеціальних боргових облігацій для боротьби з коронавірусом.

За останніми даними, внаслідок зараження китайським коронавірусом Covid-19 померли понад 2100 осіб. Число заражених перевищило 74,5 тис.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Китай | банк | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.