Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Англії обговорює створення цифрового фунта


13.04.2021 13:11

Цифровий фунт стерлінгів повинен повернути Великій Британії статус впливового фінансового центру після Brexit.

Про це заявив директор аналітичного центру CityUnited Project Деніел Ходсон, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

«На даний момент Банк Англії обговорює ідею створення цифрового фунта, однак це завдання має бути найпріоритетнішим, оскільки за цією технологією майбутнє і вона принесе інші вигоди, такі як регулювання в реальному часі для скорочення витрат», - зазначив він.

На думку Ходсона, цифрова валюта Банку Англії значно посилить впливовість британського ринку капіталів у світі після виходу країни 31 грудня 2020 року зі складу Євросоюзу.

«Цифрова валюта центробанку (CBDC) повинна стати фундаментальною основою конкурентоспроможності Лондона після Brexit», - наголосив він.

Днями CityUnited представила уряду країни 24 рекомендації щодо реформування ринку фінансових послуг. У компанії наголошують зокрема, що цифровий фунт стерлінгів здатен надати безліч переваг, серед яких більш оперативне регулювання фінансового ринку, скорочення поточних бюджетних витрат, повний контроль за обігом валюти, можливість збирати і розподіляти податки в режимі реального часу тощо.

Водночас Банк Англії поки не повідомляє термінів прийняття будь-якого рішення.

 

Джерело: FinClub


Теги: | фунт стерлінгів | Brexit | валюта | банк | Великобританія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.