Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банки отримали додатковий час для подання та оприлюднення фінансової звітності


21.04.2020 15:38

Національний банк України відтермінував оприлюднення фінансової звітності банками, надавши їм і відповідальним особам банківських груп додатковий час для здійснення коригувальних проводок, забезпечення проведення зовнішнього аудиту й затвердження звітності.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Відповідні зміни внесено постановою правління регулятора від 16 квітня 2020 року №51 "Про особливості застосування вимог окремих нормативно-правових актів НБУ в зв'язку з установленням карантину та запровадженням обмежувальних заходів", яка розміщена на сайті центробанку і набуває чинності з 17 квітня.

Уточнюється, що Нацбанк відстрочив кінцеві терміни публікації річних коригуючих за результатами зовнішнього аудиту до 19 червня з 31 березня, крім того, фінзвітність, зокрема консолідовану, звіт про управління разом з аудиторським звітом за 2019 рік відтепер банки можуть подавати протягом п'яти робочих днів після проведення загальних зборів акціонерів, тоді як раніше кінцевим терміном було 30 квітня.

Регулятор також продовжив кінцевий термін подання проміжної фінзвітності за перший квартал 2020 року до 30 червня з 30 квітня, а також консолідованої фінзвітності за аналогічний період до 30 липня з 30 травня.

Постанова встановлює, що банки можуть не подавати до НБУ на паперових носіях фінзвітність разом з аудиторським звітом і звіт про управління за 2019 рік, а також фінзвітність за перший квартал 2020 року за умови їх розміщення на своїх сайтах.

Відповідною постановою регулятор також відстрочив кінцеві терміни подання й оприлюднення звітності відповідальними особами банківської групи.

Так, планова публікація консолідованої звітності банківської групи та аудиторський звіт за 2019 рік відтепер дозволяється протягом 30 робочих днів після оприлюднення річної фінансової звітності банку за 2019 рік (раніше до 1 червня).

Нацбанк зазначив, що консолідовану звітність банківської групи, субконсолідовану звітність підгруп банківської групи та аудиторський звіт за 2019 рік дозволяється не подавати на паперових носіях за умови їх публікації на сайті відповідальної особи банківської групи.

Аналогічні умови діють також щодо проміжної консолідованої звітності банківської групи та проміжної субконсолідованої звітності підгруп банківської групи за перший квартал 2020 року за умови їх розміщення на сайті відповідальної особи банківської групи до 30 липня.

Регулятор вважає, що відтермінування дасть змогу підтримати банківську систему на час карантину й обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусу COVID-19.

 

Джерело: вебсайт НБУ, Інтерфакс-Україна


Теги: | звітність | банк | НБУ | коронавірус | карантин |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.