Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Український бізнес розказав, як працює в умовах пандемії


16.03.2021 17:07

На гібридний робочий процес під час пандемії перейшли 82% компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (AmCham).

Про це свідчить проведене серед керівників і топ-менеджерів вказаних компаній опитування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Водночас 40% респондентів фіксують зростання доходів за рік локдауну, а 37% - зниження.

"Для 43% компаній-членів, які висловлюють стриманий оптимізм щодо ведення бізнесу та потенційних інвестицій в Україну в 2021 році, ключові перешкоди залишаються незмінними. Бізнес-спільнота закликає уряд забезпечити верховенство права, захистити населення від COVID-19 і боротися з корупцією", - сказав президент AmCham в Україні Андрій Гундер у понеділок, 15 березня, представляючи результати дослідження, проведеного з 22 лютого до 9 березня спільно з компанією "Citi Україна".

Згідно з опитуванням, 56% респондентів зазначили, що їхнім компаніям вдалося зберегти кількість співробітників, 24% найняли нових працівників, 20% пішли на скорочення кількості співробітників.

Ще 19% респондентів повідомили, що їхні компанії збільшили інвестиції в Україні під час локдауну, тоді як 15% зменшили.

Крім цього, опитування, націлене на оцінку впливу року локдауну на бізнес в Україні, також показало інші зміни ведення бізнесу під час пандемії: 63% диджиталізували робочі процеси, 49% розробили нові стратегії антикризового управління, ще 47% опитаних компаній впровадили стійкі моделі обслуговування клієнтів за будь-яких обставин.

Говорячи про те, що непокоїть бізнес, 66% респондентів назвали - відсутність верховенства права, 54% заявили про корупцію, 45% - відсутність програми реформ. Водночас 62% не задоволені роботою уряду у боротьбі з COVID-19, тоді як задоволеність роботою в цьому напрямі висловили 18%.

Що стосується підтримки бізнесу під час локдауну, 60% заявили про незадоволення нею, а 11% задоволені заходами підтримки.

Серед найбільших викликів для співробітників опитані назвали емоційне вигорання (59%), недостатність командної роботи (44%), дефіцит спілкування (42%), цифрову втому (36%).

Топ-3 ключових занепокоєння щодо ведення бізнесу в 2021 році - це неясність щодо вакцин проти COVID-19 (69%), продовження локдауну (57%) і безпека співробітників (47%).

Як показало опитування, в середньому від 5% до 30% співробітників компаній-членів AmCham перенесли COVID-19, 59% респондентів планують популяризувати вакцинацію серед співробітників.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | AmCham | COVID-19 | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.