Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Біржові ринки впали після зниження ставки ФРС через коронавірус


04.03.2020 14:19

Біржові ринки обвалились після того, як Федеральна резервна система знизила базові ставки для захисту економіки США від впливу коронавірусу.

Індекс Dow Jones впав на 2,94% до 25.917,41 пункту; S&P 500 втратив 2,81%, знизившись до позначки 3.003,37; а Nasdaq Composite знизився на 2,99% до 8.684,09.

Прибутковість 10-річних казначейських облігацій США вперше впала нижче 1%, повідомляє Reuters.

Прибутковість по державному боргу США впала по всіх напрямках, оскільки інвестори купують казначейські зобов'язання та інші безпечні активи, такі як золото, на тлі невизначеності, викликаної рішенням ФРС знизити ставки на екстреній нараді.

Ціни на золото виросли і долар впав, оскільки ринки відреагували на несподіване зниження ФРС ставки по федеральних фондах на 0,5% до цільового діапазону від 1,00 до 1,25%.

Ціна нафти марки Brent зросла більш ніж на 3% у ході торгів у вівторок після рішення ФРС знизити процентну ставку.

Травневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures злетіли на $1,66 (на 3,2%) - до $53,56 за барель. Котировки квітневих ф'ючерсів WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялись на $1,15 (на 2,46%) - до $47,9 за барель.

  

Зниження ставки підкреслило стурбованість центробанку США з приводу коронавірусу, який вже поширився по всьому світу.

«Зниження ціни підкреслює масштаб проблеми, з якою стикається світова економіка. Зазвичай ринки вітають зниження ставки, і сподіваються на це. Тепер, коли ми отримали, питання в тому, що далі?», - зазначив засновник аналітичних Kenny's Commentary і Strategic Board Solutions в Нью-Йорку Пітер Кенні.

Глава ФРС Джером Пауелл заявив, що епідемія коронавірусу буде тиснути на економіку США якийсь час, і її ефект, як і раніше, незрозумілий. Він сказав, що ФРС проводить активні консультації з іншими центробанками і готова використовувати наявні в її арсеналі інструменти, але ще не вивчала інші заходи.

Нагадаємо, Федеральна резервна система США 3 березня прийняла рішення про зниження базової ставки на 0,5% до 1-1,25% річних. Як зазначили у ФРС, основи економіки США залишаються сильними, проте коронавірус створює зростаючі ризики для економічної активності.

Пасивність інвесторів у тому числі через китайський коронавірус також стала однією з причин низьких результатів розміщення українських ОВДП.

Через низьку доходність гривневих ОВДП на аукціоні 3 березня Мінфін розмістив ОВДП у євро та отримав понад 200 млн євро та 1 млрд грн.

Джерело: Reuters, Фінансовий клуб


Теги: | біржа | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.