Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Бізнес висунув вимоги Зеленському


23.04.2019 12:31

Європейська Бізнес Асоціація оприлюднила 7 першочергових кроків, яких очікує бізнес від обраного Президента України.

"Бізнес бажає бачити чіткі пропозиції, конкретні кроки і кандидатури на посади, які зможуть ефективно підтримати трансформаційні процеси в країні, реалізувати важливі зміни, а не косметичні реформи. Ці сім кроків, на думку бізнес-спільноти, потрібні відразу, в перші місяці роботи", - заявила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.

Отож, перший крок – подання на посади Генерального прокурора та Голови СБУ, міністра закордонних справ та міністра оборони професіоналів з бездоганною репутацію та відсутністю зв’язків з олігархами або ж великим бізнесом.

Другий – презентація плану реформування правоохоронних органів з метою зниження тиску на бізнес та всебічне сприяння виконанню цього плану новопризначеними особами.

Третій – перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підтримка діяльності НАБУ.

Четвертий – забезпечення макроекономічної стабільності, включаючи підписання меморандуму з МВФ щодо продовження співпраці. Крім того, гарантування незалежності Національного банку та публічна підтримка політики низького дефіциту бюджету.

П’ятий – захист та продовження структурних реформ, проведених у минулі роки, включаючи, але, водночас, не обмежуючись, наступними: реформою публічних закупівель, продовженням автоматичного відшкодування ПДВ та дерегуляції, реформою ДФС, медичною реформою, децентралізацією тощо.

Шостий – всебічне сприяння продовженню структурних реформ, в тому числі, шляхом публічної підтримки та ініціації законодавчих змін, починаючи з відкриття ринку землі та проведення прозорої приватизації великих державних підприємств з можливістю застосування британського права.

Сьомий – забезпечення незалежності ринкових регуляторів, починаючи з Антимонопольного комітету та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 Джерело: веб-сайт ЄБА


Теги: | бізнес | президент | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.