Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Через коронавірус 25 млн людей можуть втратити роботу та до $3,4 трлн за рік


19.03.2020 17:18

Глобальна економічна та трудової криза, викликана пандемією коронавірусу COVID-19, може призвести до безробіття майже 25 млн чоловік по всьому світу до кінця року.

Про це йдеться в повідомленні Міжнародної організації праці, передає Фінансовий клуб.

Також повідомляється, що внаслідок пандемії коронавірусу працівники по всьому світу за цей рік можуть втратити від $860 млрд до $3,4 трлн.

"Падіння зайнятості також означає великі втрати доходу для працівників. За оцінками дослідження, до кінця 2020 року ці цифри складуть від $860 млрд до $3,4 трлн. Це призведе до зниження споживання товарів і послуг, що, в свою чергу, вплине на перспективи бізнесу і економіки", - зазначають у МОП.

Очікується також, що рівень бідності в світі також значно зросте, оскільки «навантаження на доходи, викликане зниженням економічної активності, призведе до збідніння працівників, які перебувають майже за межею бідності або нижче її».

За оцінками МОП, від 8,8 млн до 35 млн чоловік будуть страждати від злиднів у всьому світі, в порівнянні з початковою оцінкою на 2020 рік (прогнозоване скорочення на 14 млн у всьому світі).

"Однак, якщо ми побачимо скоординовану на міжнародному рівні політичну реакцію, як це сталось під час світової кризи 2008-2009 років, то вплив на глобальне безробіття може бути суттєво нижчим", - вважають у МОП.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | коронавірус | зайнятість | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.