Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Делегація НКЦПФР зустрілася з колегами з Російської Федерації


18.07.2012 15:01

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) зустрілася з регулятором та представниками фондового ринку Росії. Дана зустріч проходила 16-17 липня 2012 року у м. Москва, Російська Федерація.

Делегація регулятора, до якої увійшли Олексій Петрашко, Анатолій Амелін, Костянтин Кривенко, Члени Комісії, Юрій Бойко, директор АРІФРУ (Агентства з розвитку інфраструктури України) та Сергій Румпа, голова правління НДУ (Національного депозитарію України), провела кілька робочих зустрічей з Федеральною службою з фінансових ринків Російської Федерації, Московською біржею та Національним розрахунковим депозитарієм.

Так, в рамках зустрічей представники країн обговорили перспективи та практичні аспекти встановлення взаємовідносин між фондовими ринками України і Росії, особливості взаємного допуску цінних паперів до обігу на біржах, можливості здійснення крос-лістингу між українськими та російськими фондовими біржами, а також допуск професійних учасників до діяльності на ринку й встановлення кореспондентських відносин між українськими та російськими депозитаріями. Окрім того, учасники робочих зустрічей висловили свої думки щодо організації системи моніторингу та пруденційного нагляду на фондовому ринку та функціонування відповідного програмного забезпечення й розглянули питання розвитку ринку інновацій та інвестицій.

«Співробітництво з російськими колегами для нас особливо важливе, оскільки фондові ринки наших країн тісно інтегровані: чимало провідних учасників фондового ринку України - це компанії, що мають безпосередній зв’язок з російським ринком цінних паперів, багато українських інвесторів вкладають у перспективні російські підприємства і навпаки. Тому під час зустрічі ми обговорили не тільки основні напрямки спільної роботи, подальші плани взаємовигідної співпраці й стратегічні питання роботи обох країн в частині розвитку ринку цінних паперів, а й окреслили реальні шляхи налагодження взаємовідносин», - зауважив Олексій Петрашко, Член НКЦПФР та Голова делегації.

За словами пана Петрашка, за результатами поїздки сторони домовились про можливість проведення пілотного проекту щодо розміщення цінних паперів одного з українських емітентів як першого етапу створення умов для реалізації завдання зі створення крос-лістингу між українським та російським ринками, надання можливостей молодим українським компаніям з невеликою капіталізацією проведення IPO на ринку інвестицій і інновацій Московської біржі та наступне створення такого ринку в Україні, а також здійснення обміну досвідом у напрямі реформи системи лістингу. «Сподіваємось, що все це сприятиме розвитку вітчизняного ринку цінних паперів та його інтеграції із міжнародними фінансовими ринками», - резюмував Член Комісії.

 

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | АРІФРУ | IPO | НКЦПФР | НДУ | крос-лістинг | ринок інвестицій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.