Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР затвердила Положення про державний реєстр випусків цінних паперів


24.10.2011 10:16

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засідання схвалила рішення «Про затвердження Положення про державний реєстр випусків цінних паперів».

«На сьогодні можна стверджувати, що в Україні створено єдиний реєстр випусків цінних паперів», - коментує досягнення Комісії Анатолій Амелін, Директор Департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР, що безпосередньо опікувався питанням створення реєстру.

Державний реєстр випусків цінних паперів міститиме в собі інформацію щодо зареєстрованих Комісією випусків акцій, облігацій підприємств, облігацій місцевих позик, цінних паперів інститутів спільного інвестування, іпотечних сертифікатів, іпотечних облігацій та сертифікатів фондів операцій з нерухомістю.  Також реєстр містить інформацію щодо скасування реєстрації та зупинки обігу цінних паперів.

Саме регулятор вестиме, адмініструватиме та оновлюватиме реєстр, а після завершення технічних робіт, реєстр буде розміщенодля вільного доступу на офіційному сайті ДКЦПФР, що надасть додаткові можливості для всіх учасників ринку.

«Комісія здійснює планомірні кроки для вдосконалення якості регулювання та підвищення рівня транспарентності вітчизняного фондового ринку, і створення державного реєстру випусків цінних паперів – чергове тому підтвердження. Адже це все сприяє досягненню нашої основної мети - зростанню ринку та збільшенню його привабливості для інвесторів», - резюмує пан Амелін.


Теги: | АРІФРУ | ДКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.