Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

До уваги профучасників! НКЦПФР нагадує, які інвестфірми можуть надавати додаткові послуги


02.11.2021 12:46

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомляє про чинний перелік інвестиційних фірм, що можуть надавати додаткові послуги. Регулятор застерігає інших учасників ринку не здійснювати таку діяльність у разі, якщо вони не повідомили про такий намір Комісію, а Комісія, в свою чергу, не прийняла відповідні рішення.

Відповідна інформація розміщена на вебсайті НКЦПФР.

Інвестиційні фірми можуть надавати клієнтам додаткові послуги, якщо вони зазначені у відповідних рішеннях регулятора. Мова йде про такі додаткові послуги як зберігання фінансових інструментів та коштів клієнтів, укладення деривативних контрактів, надання консультацій і проведення інвестиційних досліджень, послуг, пов’язаних  з андеррайтингом тощо. 

Таким чином, наразі 137 інвестфірм можуть надавати додаткові послуги на ринку капіталу.

Нагадаємо, що в рішенні від 23 червня 2021 року N 420 «Про порядок виконання вимог пунктів 10 та 12 розділу XIII Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» Комісія чітко прописала граничний термін подачі документів для надання додаткових послуг – 30 вересня 2021 року. 

Повний перелік інвестфірм, діяльність яких відповідає законодавству, наведений тут: https://www.nssmc.gov.ua/register/litsenzuvannia-ta-reestratsiia/traders/).

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | інвестиції | андеррайтинг | дериватив |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.