Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄБА розкритикувала пропозицію Кабміну штрафувати бізнес за недотримання відвідувачами маскового режиму


10.08.2020 17:19

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) розкритикувала урядові законопроекти №3890 і №3891, які пропонують встановити штраф для громадських закладів за порушення відвідувачами маскового режиму в розмірі 3,4-5,1 тис. грн за одного порушника.

"У чинному законодавстві вже передбачено штраф для посадових осіб такого закладу, тож встановлення додаткового стягнення за аналогічне порушення є нелогічним та створює фінансовий тягар для бізнесу", - зазначає ЄБА у релізі, передає Інтерфакс-Україна.

До того ж, велика різниця в розмірах штрафу, який пропонується накладати на бізнес, і штрафу для фізичної особи, яка зняла маску (170-255 грн), створює простір для недобросовісної конкуренції, вважають в асоціації.

"Наприклад, з'явиться ризик навмисного направлення до конкурента особи, яка зніме маску в його приміщенні", - зазначила ЄБА в релізі.

На думку експертів асоціації, норми зазначених законопроектів можуть обтяжувати роботу бізнесу і, до того ж, містять низку термінологічних неточностей, які можуть бути двояко трактовані контролюючими органами.

Бізнес контролює наявність маски на вході до приміщення, однак забезпечити спостереження протягом усього перебування людини в магазині складно, це вимагає додаткового ресурсу, наголосила ЄБА.

"До того ж, ми вважаємо несправедливими такі санкції до компаній у той час як навіть публічні особи не завжди дотримуються маскового режиму", - прокоментувала керівник FMCG-напряму ЄБА Крістіна Лініченко.

ЄБА пропонує закріпити за бізнесом лише обов’язок попередити відвідувача, який намагається увійти до громадського місця чи громадського транспорту без маски, про необхідність її одягнути, а також не запроваджувати нові штрафи для бізнесу.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 


Теги: | ЄБА | бізнес | штраф | економіка | карантин | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.