Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄБРР допоможе Україні створити якісний фондовий ринок


26.11.2021 14:51

Україна за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку планує створити якісну інфраструктуру фондового ринку протягом наступних двох років.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з віцепрезидентом ЄБРР з питань банківської діяльності Аленом Пію та віцепрезидентом ЄБРР з питань політики та партнерства Марком Боуменом, передає FinClub.net.

Він відзначив важливість створення в Україні якісної інфраструктури фондового ринку та подякував ЄБРР за підтримку в започаткуванні цього проєкту.

«Сьогодні маємо дорожню карту з розвитку ринку капіталу в Україні. І щодня послідовно рухаємося в цьому напрямку. Розраховуємо створити відповідну якісну інфраструктуру протягом наступних двох років», - підкреслив прем’єр.

Він підкреслив, що Україна також зацікавлена в інвестиціях і посиленні банківського сектору.

«Сьогодні ми бачимо та розуміємо запит бізнесу на доступний і якісний кредитний фінансовий ресурс. Уряд приділятиме особливу увагу цьому питанню», - зазначив Шмигаль.

Представники ЄБРР зазначили, що банк і надалі планує інвестувати в Україну, продовжувати співпрацю з чинних проєктів і долучатися до реалізації нових напрямків співробітництва.

Наразі Україна реалізовує вісім проектів ЄБРР на 1,68 млрд євро.

ЄБРР є найбільшим інституційним кредитором в Україні, який на сьогодні інвестував у державний, приватний, муніципальний сектори 15,3 млрд євро в рамках 505 проєктів.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | ЄБРР | економіка | фондовий ринок | інфраструктура | Денис Шмигаль |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.