Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄЦБ зберіг ключові ставки на нульових рівнях


12.03.2021 14:49

Європейський центробанк залишив базову процентну ставку на рівні 0%, ставку по депозитах – на рівні мінус 0,5%, за маржинальними кредитами — 0,25%.

«Процентна ставка за основними операціями рефінансування та відсоткові ставки за маржинальною кредитною лінією та депозитною лінією залишаться незмінними на рівні 0,00%, 0,25% і -0,5% відповідно», - повідомляє FinClub з посиланням на ЄЦБ.

Рада керівників ЄЦБ очікує, що ключові процентні ставки залишаться на поточному або нижчому рівні, доки інфляція не наблизиться до цільового рівня, що становить близько 2%.

ЄЦБ встановив обсяг екстреної програми викупу активів Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) на рівні 1,85 трлн євро.

Центробанк продовжить викуп активів у рамках PEPP, як мінімум до кінця березня 2022 року та до закінчення коронакризи.

Водночас Європейський центробанк готовий скорегувати всі свої інструменти за необхідності.

Торік 12 березня ЄЦБ зберіг ключові ставки на нульових рівнях. Також ЄЦБ запустив програму тимчасової закупівлі цінних паперів державного та приватного секторів для протидії наслідкам пандемії COVID-19 на 750 млрд євро.

10 вересня ЄЦБ залишив незмінними ключові ставки та встановив обсяг екстреної програми PEPP на рівні 1,35 трлн євро.

 

Джерело: FinClub 


Теги: | ЄЦБ | ставка | COVID-19 | PEPP |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.