Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Єдиний підхід для всіх акціонерів: позиція НКЦПФР щодо виплати дивідендів Укрнафти


28.12.2021 12:55

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завжди стоїть на засадах захисту прав усіх інвесторів, зокрема, міноритарних акціонерів.

«Ми сповідуємо єдиний підхід до усіх учасників і вкладників, в тому числі ПАТ «Укрнафта», - йдеться на сайті регулятора. 

Регулятор отримав листа від НДУ (Національного депозитарію України) про неможливість часткової виплати суми дивідендів акціонерам ПАТ «Укрнафта», адже Порядок виплати акціонерним товариством дивідендів передбачає виключно одночасну виплату дивідендів всім акціонерам. Вибіркова сплата дивідендів неприпустима для жодного емітента і суперечить законодавству і загальноприйнятим світовим правилам і нормам корпоративного управління. Дивіденди можна сплачувати траншами, але всім акціонерам одночасно

Комісія завжди реагує на порушення норм закону і правил. Ми ретельно вивчимо і проаналізуємо ситуацію та дії «Укрнафти». За результатами, за необхідності, здійснимо відповідні заходи згідно чинного законодавства.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | Укрнафта |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.