Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄБРР розраховує на розширення "лінку" Clearstream на муніципальні та корпоративні облігації


26.06.2019 13:26

Відкриття "лінку" депозитарію НБУ, який обслуговує ринок облігацій внутрішньої держпозики України (ОВДП), з міжнародним депозитарієм Clearstream розширило коло інвесторів і збільшило ліквідність, проте в перспективі доцільно розширити цей "лінк" на муніципальні і корпоративні папери. Так вважає директор з розвитку фінансування в національних валютах і місцевих ринків капіталу ЄБРР Андре Куусвек.

Відкриття "лінку" позитивно вплине на зниження вартості позик і збільшить ліквідність вторинного ринку ОВДП в Україні.

"Зараз через Clearstream доступні лише державні облігації, але Україна може наслідувати приклад Грузії, де вже здійснили випуск корпоративних облігацій. Ми зацікавлені в таких випусках", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах конференції "Підключення України до Clearstream - що це значить для міжнародних інвесторів ", що пройшла в штаб-квартирі ЄБРР у ​​Лондоні 24 червня.

Куусвек зазначив, що ЄБРР безпосередньо не фінансує уряди, інвестуючи в реальну економіку і банки, в тому числі в державні, тому не буде купувати ОВДП.

У той же час він вважає цікавим випуск муніципальних облігацій, які в Україні також обслуговує депозитарій Нацбанку. "ЄБРР брав участь у випуску муніципальних облігацій в Загребі і Бухаресті. Обидва - в місцевих валютах. Ми сподіваємося, що в Україні також буде можливість подібних випусків", - сказав Куусвек.

Представник ЄБРР відмовився спрогнозувати, коли банк може випустити власні облігації в гривні.

Як раніше повідомляло агентство, відкриття "лінку" з Національним депозитарієм України, який в якості центрального депозитарію обслуговує корпоративні цінні папери, найближчим часом не планується. НДУ поки націлений на відкриття до кінця поточного року іноземних номінальних утримувачів, завдяки прийнятому в минулому році закону.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Clearstream | ЄБРР | депозитарій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.