Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Економіка Великої Британії обвалилась на рекордні 20,4%


12.08.2020 21:11

ВВП Великобританії в другому кварталі 2020 року скоротився в річному вимірі на 21,7%, а в квартальному - на 20,4%.

За даними британського національного статистичного управління (ONS), у другому кварталі економіка країни впала на 20,4% порівняно з попередніми трьома місяцями через карантинні обмеження, повідомляє FinClub.

У I кварталі поточного року скорочення ВВП королівства становило 1,7% в річному вираженні та 2,2% - в квартальному.

ВВП країни зріс на 8,7% у червні завдяки послабленню карантинних заходів, продемонструвавши незначне відновлення на 1,8% в травні після падіння в квітні на 20,4%.

У сфері послуг, будівництва та виробництва за квартал спостерігався рекордний спад, особливо в секторах, найбільш схильних до державних обмежень.

Скорочення в другому кварталі стало найгіршим за всю історію спостережень після падіння на 2,2% в першому кварталі.

Таким чином, британська економіка ввійшла в рецесію, показавши зниження два квартали поспіль.

При цьому спад в сфері послуг в другому кварталі досяг 19,9% в квартальному вираженні після зменшення на 2,3% в першому. Будівельний сектор скоротився на 35% після зниження на 1,7% кварталом раніше.

Обсяг промислового виробництва Британії в червні поточного року збільшився на 9,3% до травня, а в річному вираженні - впав на 12,5%. Аналітики припускали, що показник знизився на 12,8% в річному вираженні і виріс в місячному на 9,2%.

Обсяги інвестицій бізнесу в другому кварталі впали на 31,3% у квартальному вимірі та на 31,4% - у річному. Витрати споживачів впали на 23,1% порівняно з першим кварталом, падіння також стало рекордним.

«Економіка почала відновлюватися в червні з відкриттям магазинів, фабрик, які почали нарощувати виробництво, також продовжувало відновлюватися будівництво. Не дивлячись на це, ВВП в червні все ще залишається на шосту частину нижче рівня лютого, ще до коронакризи», - каже заступник національного статистичного відділу з економічної статистики ONS Джонатан Атоу.

Реальний ВВП Британії останній раз був нижче у другому кварталі 2003 року, тоді як в порівнянні з другим кварталом 2019 року економіка Великобританії впала на 21,7%.

За даними Reuters, аналітики очікують зниження показників на 22,4% в річному вираженні та на 20,5% - в квартальному.

Джерело: FinClub


Теги: | Великобританія | економіка | ВВП | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.