Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Єврокомісія випустила першу емісію соціальних облігацій для збереження робочих місць під час кризи COVID-19


22.10.2020 14:05

Європейська комісія випустила першу емісію соціальних облігацій ЄС для збереження робочих місць під час кризи пандемії коронавірусу в рамках позики SURE ("Надійний").

"Вперше в історії Комісія випускає на ринок соціальні облігації для збору коштів, які допоможуть утримати людей на робочих місцях. Цей безпрецедентний крок відповідає незвичайному часу, в якому ми живемо", - цитує голову ЄК Урсулу фон дер Ляєн агентство «Інтерфакс-Україна».

У своїй заяві вона зазначила, що країни, які найбільше постраждали від кризи, швидко отримають підтримку SURE.

Як повідомляється в комюніке Єврокомісії, перша соціальна позика в рамках інструменту EU SURE і в розмірі 17 млрд євро складається з двох частин: 10 млрд євро з терміном погашення в жовтні 2030 року та 7 млрд євро з терміном погашення в 2040 році.

У комюніке наголошується, що інвестори проявили "дуже великий інтерес" до цього інструменту з високим рейтингом, і підписка на облігації була більш ніж у 13 разів перевищена, що дозволило отримати вигідні цінові умови.

Серед банків, які підтримали Єврокомісію в цій угоді ("спільних букраннерів"), були Barclays (IRL), BNP Paribas, Deutsche Bank, Nomura і UniCredit.

Зібрані кошти будуть передані країнам-бенефіціарам у вигляді позик, щоб допомогти їм покрити витрати, безпосередньо пов'язані з фінансуванням національних схем короткострокової роботи і аналогічних заходів, зокрема, на підтримку самозайнятих.

Держави-члени ЄС можуть продовжувати подання офіційних запитів на фінансування EU SURE, загальний розмір якого складе до 100 млрд євро. Єврокомісія вже запропонувала в цілому 87,8 млрд євро в рамках цього інструменту 17 державам союзу.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | COVID-19 | соціальна облігація | безробіття | економіка | ЄК |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.