Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Facebook перейменував свою криптовалюту


02.12.2020 16:33

Libra Association, засновником і учасником якої є компанія Facebook, оголосила про зміну назви своєї криптовалюти на Diem.

«Переходячи на назву «Diem», що означає новий день для проєкту, Diem Association продовжить переслідувати місію по створенню безпечної, надійної і відповідаючої вимогам платіжної системи, яка розширює можливості людей і підприємств по всьому світу», - зазначає компанія.

За словами гендиректора асоціації Стюарта Леві, проєкт Diem надасть просту платформу для розвитку фінтех-інновацій і дозволить споживачам і підприємствам проводити миттєві, недорогі і надійні транзакції, пише FinClub.

«Ми прагнемо робити це таким чином, щоби сприяти розширенню доступу до фінансових послуг - розширюючи доступ для тих, хто цього найбільше потребує, і одночасно захищаючи цілісність фінансової системи шляхом стримування і виявлення незаконної поведінки. Ми раді представити Diem - нове ім'я, яке свідчить про зростаючу зрілість і незалежність проєкту», - зазначив Леві.

На думку американських оглядачів, зміна назви свідчить про бажання Facebook дистанціюватися від негативного контексту, з яким стала асоціюватися ще не запущена криптовалюта Libra через критику багатьох країн.

Компанія Facebook готується запустити свою криптовалюту Libra у січні 2021 року.

Раніше Facebook планувала випустити кілька видів криптовалюти, а також «цифровий кошик» із них. Але наразі в планах тільки запуск Libra, яка буде забезпечуватися доларом. Інші варіанти валют з'являться пізніше.

Торік у червні Facebook оголосила про початок тестування Libra.

Партнерами компанії стали 27 організацій, серед яких були Vodafon, Visa, Mastercard, PayPal, Uber, eBay і Spotify.

Однак проєкт Facebook зіткнувся з критикою з боку багатьох регулюючих органів і політиків в різних країнах світу, зокрема в США та ЄС.

Тому ці компанії відмовились вкладати гроші в проєкт Facebook зі створення криптовалюти Libra.

Торік у грудні міністри фінансів Євросоюзу заборонили обіг на території ЄС криптовалют типу stablecoin, прив'язаних до реального активу. Під заборону також потрапила криптовалюта Libra компанії Facebook.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Facebook | криптовалюта | Libra | Diem |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.