Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Fitch покращило прогноз росту світової економіки на цей рік


16.06.2021 14:11

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зростання світової економіки у 2021 році до 6,3% проти попередньо очікуваних 6,1%.

Про це йдеться у червневому огляді Global Economic Outlook Fitch, повідомляє FinClub.

В основі перегляду прогнозу в бік зростання – нові дані про більш раннє відновлення роботи сектора послуг в США та Європі, а також вплив політичної підтримки.

Fitch підвищило прогноз зростання на 2021 рік для більшості ВВП розвинених країн: для США перегляд з 6,2% до 6,8%, для єврозони - з 4,7% до 5%, для Великої Британії - з 5% до 6,6%.

Водночас агентство прогнозує скорочення економіки Японії з 3,6% до 2,5%.

Прогноз по ВВП Китаю залишається на рівні 8,4%, проте дещо знижений прогноз для ринків, що розвиваються (окрім зростання КНР), з 6% до 5,9%.

Більш швидке, ніж очікувалося, відновлення світової економіки призводить до зростання цін, оскільки ланцюжки поставок намагаються не відставати від швидко зростаючого попиту на споживчі товари тривалого користування та світової торгівлі товарами.

Однак більш повільне зростання, коригування пропозиції в деяких секторах, повернення до споживання послуг і ослаблення впливу фіскальних стимулів США повинні привести до зниження темпів інфляції у 2022 році.

Fitch суттєво переглянуло прогнози щодо інфляції в США та світі. Агентство очікує, що інфляція в США впаде з 4,1% на кінець 2021 року до 2,2% до кінця 2022 року, але потім знову зросте до 2,5% у 2023 році.

При цьому Fitch очікує, що у 2022 році зростання світового ВВП сповільниться до 4,3%.

Нагадаємо, Fitch прогнозує зростання економіки України цьогоріч на 4,1% при інфляції у 6,9%.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Fitch | рейтинг | економіка | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.