Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Fitch завдяки вакцині покращило прогноз падіння світової економіки


08.12.2020 16:52

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз падіння світового ВВП на 2020 рік до 3,7% з прогнозованих у вересні 4,4%.

Про це йдеться у грудневому огляді Global Economic Outlook на сайті Fitch, передає FinClub.

За оцінками агентства, відновлення економічної активності посилюватиметься та ставатиме більш стійким із середини 2021 року на тлі вакцинації проти COVID-19 та послаблення соціального дистанціювання.

Позитивний прогноз надано, незважаючи на очікування у IV кварталі прискорення падіння економіки Великої Британії та країн єврозони через відновлення карантинних заходів для стримування пандемії. Прогноз обумовлений набагато швидшим відновленням глобальної активності, ніж це очікувалося, в III кварталі.

«Глобальний шлях відновлення виявився більш важким, ніж очікувалося, оскільки друга хвиля вірусу викликає нові обмеження, але новини про вакцини дуже позитивні для економічних перспектив на наступні 2 роки», - зазначив головний економіст Fitch Брайан Коултон.

При цьому Fitch прогнозує зростання світового ВВП у 2021 році до 5,3% з раніше прогнозованих 5,2%. Очікується, що економіка США зросте на 4,5% (раніше 4%), Китаю - на 8% (7,7%), єврозони - на 4,7% (погіршення з 5,5%).

Fitch також переглянуло свої прогнози зростання світової економіки на 2022 рік з 3,6% до 4%, що відображає очікування скорочення порушень соціального дистанціювання після розширення програм вакцінації.

2 грудня Британія першою в світі зареєструвала вакцину спільного виробництва фармкомпаній Pfizer (США) і BioNTech (Німеччина) для широкого використання. Уряд забезпечив 40 мільйонів доз вакцини, яку необхідно зберігати при температурі -70°C. Дослідження показали, що вакцина Pfizer/BioNTech на 95% ефективна при запобіганні COVID-19 і працює у всіх вікових групах.

Джерело: вебсайт Fitch Ratings, FinClub


Теги: | Fitch | пандемія | Covid-19 | економіка | рейтинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.