Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Фізособам дозволили підписувати банківські документи стилусом


19.12.2019 13:06

Національний банк ввів підписання банківських документів за допомогою стилуса для клієнтів банків - фізичних осіб.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

НБУ визначив порядок застосування особливого виду власноручного підпису - цифрового підпису клієнтами банків - фізичними особами при підписанні документів у банку. Йдеться про використання спеціально призначеного пера - стилуса для підписання документів між банком і клієнтом-фізособою на електронному сенсорному пристрої.

НБУ відзначає, що модель підписання документів цифровим власноручним підписом на електронному сенсорному пристрої - сучасний і зручний інструмент, що надає можливість швидко здійснити підписання електронного документа. Згідно з повідомленням, впровадження цієї моделі підписання документів поліпшить умови обслуговування банками фізосіб, оптимізує документообіг в діяльності банків за рахунок впровадження цифрових технологій і безпаперових бізнес-процесів, а також дозволить побудувати ефективні процеси в роботі агентів банку з клієнтами-фізособами із застосуванням цифрового підпису.

Порядок застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України затверджено постановою правління НБУ № 151 від 13 грудня і набуває чинності з 17 грудня.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | цифровий підпис | стилус | НБУ | банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.