Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФК «Толока»: провадження тривають, ліцензія зупинена


07.12.2021 16:34

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повторно зупинила дію ліцензії ТОВ «ФК «Толока» на провадження професійної діяльності на ринках капіталу – до 16 червня 2022 року.

Таке рішення члени регулятора прийняли на засідання 7 грудня 2021 року, йдеться на вебсайті НКЦПФР.

«На жаль, сумнозвісна справа «Толоки» не вщухає: до Комісії продовжують надходити скарги. Регулятор, в свою чергу, також порушив цілу низку справ про правопорушення на ринках капіталу у відношенні цієї фінансової компанії. Нині Комісія не має об’єктивної можливості дослідити питання, які порушувалися у зверненнях довірителів, тому прийняла рішення продовжити термін зупинки ліцензії компанії», - розповідає Арсен Ільін, член НКЦПФР.

Нагадаємо, 17 червня цього року регулятор вирішив зупинити дію ліцензії «Толоки» на діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю на строк до 16 грудня 2021 року. З червня регулятор не міг провести перевірку компанії – вона не забезпечувала доступ до приміщення, не надавала документи. В той же час, скарги продовжували надходити.

«Ми постійно дбаємо про захист прав інвесторів і намагаємось підсилювати його. На жаль, ми обмежені на законодавчому рівні, тому прагнемо нормативних змін і зростання інституційної спроможності регулятора, аби не допустити в подальшому появу подібних складних і болючих кейсів. Наразі ми обмежуємо роботу компанії, продовжуємо вивчати проблематику і звертаємо увагу: компанія, ліцензію якої зупинено, не звільняється від виконання раніше сформованих обов’язків», - додає пан Ільін.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Толока | НКЦПФР | ФФБ | нагляд |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.