Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Франція почала тестування національної цифрової валюти


21.09.2020 11:06

Французький банк Societe Generale розпочинає тестування цифрової національної валюти центробанку Франції (CBDC) на блокчейн-платформі Tezos.

Про це повідомляє дослідницька компанія Nomadic Labs, яка входить в екосистему блокчейн-платформи Tezos, передає FinClub.

Французький центробанк у липні 2020 року призначив Societe Generale в якості розробника програм для використання національної цифрової валюти.

Мета програми — вивчити можливість здійснення розрахунків за цифровими цінними паперами за допомогою CBDC.

У свою чергу банк запропонував співпрацю компанії Nomadic Labs, яка повідомила про це в своєму офіційному пресрелізі. Nomadic Labs є дослідницьким центром, що входить в екосистему блокчейн-платформи Tezos.

Директорка Європейського центробанку Крістін Лагард нещодавно повідомила, що ЄЦБ продовжує роботу над розробкою цифрового євро та найближчим часом тижі повідомить про її результати.

Нагадаємо, Національний банк України працює над запуском цифрової гривні.

Наприкінці 2016 року НБУ почав вивчати можливості випуску власної цифрової валюти – електронної гривні або е-гривні на основі технології блокчейн, яка дозволить мінімізувати транзакційні витрати на переказ грошей від одного учасника платіжного ринку України іншому та одночасно проводити їх з практично миттєвою швидкістю.

У 2018 році Нацбанк провів пілотний проєкт і тестував використання електронних грошей серед своїх співробітників. Тестування базувалося на інфраструктурі платіжної системи «Простір».

В обіг було випущено обмежену кількість е-гривні – трохи більше 5 тис. грн. Вся емісія е-гривні увійшла до грошового агрегату М0, тобто до готівки в обігу поза банками.

За даними Банку міжнародних розрахунків, сьогодні 80% центробанків у світі в тому чи іншому вигляді працюють над цифровою валютою. І половина з них вже перейшла від досліджень до практичних експериментів. До того ж кожен десятий центробанк ймовірно випустить власну цифрову валюту для користування широким загалом впродовж найближчих трьох років.

 

Джерело: FinClub


Теги: | блокчейн | цифрова валюта | Societe Generale | банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.