Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС знизила базову ставку через коронавірус


04.03.2020 12:33

Федеральна резервна система США 3 березня прийняла рішення про зниження базової процентної ставки в зв'язку з загрозою для економічної активності.

Згідно повідомленню на сайті ФРС, ставка знижена на 0,5 процентного пункту до 1-1,25% річних.

«Основи економіки США залишаються сильними. Проте коронавірус створює зростаючі ризики для економічної активності», - йдеться в повідомленні.

Через це Федеральний комітет відкритого ринку (FOMC) вирішив сьогодні знизити цільовий діапазон ставки.

«Комітет уважно стежить за подіями та їх наслідками для економічних перспектив і буде використовувати свої інструменти і діяти в залежності від обставин для підтримки економіки», - заявляють у ФРС.

Нагадаємо, Народний банк Китаю знизив базову ставку кредитування для підтримки економіки, яка постраждала від спалаху коронавірусу.

Адміністрація Гонконгу направить $15,4 млрд на підтримку бізнесу та населення через негативний вплив епідемії коронавірусу. Бізнес отримає кредити під низьку процентну ставку, зниження ставки податку на прибуток. Також скасовуються збори за реєстрацію бізнесу.

Світові фондові ринки втратили вже понад $5 трлн капіталізації через коронавірус.

Статки 500 найбагатших людей світу за один день зменшились на $140 млрд через коронавірус і падіння індексів на фондових біржах.

Пасивність інвесторів у тому числі через китайський коронавірус також стала однією з причин низьких результатів розміщення українських ОВДП.

Через низьку доходність гривневих ОВДП на аукціоні 3 березня Мінфін розмістив ОВДП у євро та отримав понад 200 млн євро та 1 млрд грн.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | ФРС | ставка | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.