Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Глава Мінфіну США занепокоєна, що нові штами COVID-19 підірвуть відновлення світової економіки


14.07.2021 10:55

Міністр фінансів США Джанет Йеллен висловила серйозне занепокоєння у зв'язку з тим, що нові варіанти коронавірусу можуть стати загрозою для відновлення постраждалої від пандемії світової економіки.

Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на західні ЗМІ.

"Ми дуже занепокоєні варіантом "дельта" та іншими варіантами, які можуть виникнути і поставити під загрозу підйом економіки", – заявила Йеллен журналістам у Венеції після зустрічі G20.

"Ми – взаємопов'язана глобальна економіка. Що відбувається в одній частині світу, впливає на всі інші країни", – додала вона.

Наразі у багатьох країнах світу інтенсивно поширюється більш заразний штам COVID-19 "дельта". Його вперше виявили в Індії. Однак щоб уникнути назви штамів за географічною ознакою, в ВООЗ ввели їх позначення за літерами грецького алфавіту.

Як повідомлялося, у Великій Британії вже понад 90% нових заражень коронавірусом – це зараження "дельтою". У Франції в свою чергу висловлювали побоювання у зв'язку з тим, що поширення штаму "дельта" загрожує четвертою хвилею епідемії в країні. У Нідерландах через штам "дельта" відзначають стрімке зростання рівня захворювання на COVID-19. З цієї причини в країні вводять нові обмеження.

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | COVID-19 | світова економіка | Джанет Йеллен | США | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.