Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Goldman Sachs попередив про ризик недооцінки впливу китайського вірусу на світову економіку


21.02.2020 13:31

Європейські та американські фондові індекси знаходяться на рекордно високих рівнях, однак існують високі ризики корекції, оскільки інвестори недооцінюють вплив коронавірусу.

Про це йдеться в прогнозі аналітиків Goldman Sachs.

"Ми вважаємо, що існує великий ризик, що вплив коронавірусу на доходи може бути недооцінений в нинішній вартості акцій. Це означає, що ризики корекції високі", - зазначив аналітик Пітер Оппенгеймер.

Як зазначає Financial Times, під корекцією мається на увазі падіння вартості акцій на 10% або більше. Так, ряд компаній, включаючи американську Apple, попередили, що не зможуть досягти раніше оголошених цілей в поточному кварталі через спалах коронавірусу.

На думку Оппенгеймера, сприятливі фінансові умови і зниження прибутковості облігацій дозволили значно вирости вартості акцій. При цьому ринки стали більш схильні до розчарування через звітність.

Аналітик також відзначив, що китайська економіка виросла в шість разів з часу спалаху атипової пневмонії (SARS) в 2003 році і стала більш залученою в світову економіку. Тільки на туристичний сектор КНР припадає 0,4% світового ВВП.

Оппенгеймер підкреслив, що прогнози зростання прибутку в поточному році вже "відносно скромні" і поки-що перегляд показників відповідає історичним трендам, зокрема, "на більш циклічних ринках, таких як європейський, які більше залежать від Китаю".

За даними дослідження Bank of America (BofA), керуючі фондами вперше з жовтня погіршили прогноз світового економічного зростання і прибутку.

Настрої інвесторів менш "бичачі", ніж минулого місяця, однак вони залишаються "необгрунтовано бичачими", відзначає головний аналітик з інвестицій BofA Майкл Хартнетт.

За підсумками торгів в середу S& P500 і Nasdaq Composite досягли рекордних максимумів. Індекс FTSE All-World, який минулого тижня оновив рекорд, також близький до максимальних значень.

Нагадаємо, за останніми даними, внаслідок зараження китайським коронавірусом Covid-19 померли понад 2100 осіб. Число заражених перевищило 74,5 тис.

Джерело: Stockworld


Теги: | економіка | коронавірус | Goldman Sachs |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.