Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Голова ЄЦБ вважає коронавірус новим чинником невизначеності в економіці


06.02.2020 14:58

Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард назвала "уханьський коронавірус" новим чинником невизначеності у світовій економіці.

"Тоді як загроза торговельної війни між США та Китаєм, схоже, слабшає, нового пласту невизначеності додає коронавірус". Тому ми надалі уважно стежимо за цими ризиками і їхнім впливом на наш основний сценарій розвитку економіки", - сказала вона під час виступу в Парижі, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

В умовах невизначеності прогнозні оцінки ЄЦБ щодо процентних ставок і викупу активів "діють як ефективні автоматичні стабілізатори", зазначила Лагард.

"Ми вступаємо в еру, коли кліматичні ризики візьмуть на себе центральну роль у політиці", - вважає вона. Зокрема, вони впливатимуть на грошово-кредитну політику.

За її словами, "наприклад, ми вивчаємо стандарти розкриття інформації, які будуть необхідні для того, щоб внести кліматичні питання до оцінок ризиків", повідомляє Bloomberg.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | ЄЦБ | коронавірус | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.