Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Голова НБУ не бачить можливості повторення в 2021-му курсової динаміки 2019 року


08.04.2021 13:53

Голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко наголосив на відсутності користі для економіки від зміцнення гривні у 2019 році й відзначив неможливість повторення такої курсової динаміки в 2021 році.

"Я вважаю, що таке надмірне зміцнення гривні (в 2019 році – ред.) не пішло на користь української економіки. Це моє переконання. Поки що ми не бачимо можливості повторення курсової динаміки 2019-го у 2021 році", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Шевченка, повторення курсової динаміки 2019 року неможливе через стриманий інтерес інвесторів-нерезидентів до ринку ОВДП і можливе пожвавлення туризму і зростання попиту на валюту з огляду на поступове відновлення економіки після 2020 року.

Водночас він зазначив, що високі ціни на руду, метал, агропродукцію збільшують пропозицію валюти.

"У нас немає "таргету" або "коридору" для курсу. Повторюся - ми залишаємося відданими режиму плаваючого курсу. Наша оновлена стратегія валютних інтервенцій фактично дублює попередню", - наголосив голова Нацбанку.

 

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | НБУ | курс | гривня | долар | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.