Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

HКЦПФР підбила підсумки навчального візиту своєї делегації до Комісії з цінних паперів та бірж США


11.05.2012 10:07

Днями завершився візит НКЦПФР (Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку) до Вашингтону, де співробітники Комісії на запрошення Комісії з цінних паперів та бірж США взяли участь у Міжнародному Інституті з розвитку ринку цінних паперів.

Цьогорічний Міжнародний Інститут з розвитку ринку цінних паперів традиційно проводився Комісією з цінних паперів та бірж США (далі – SEC) з метою обміну досвідом та вдосконалення заходів з контролю за ринком капіталу. Під час інтенсивної двотижневої програми співробітники Комісії разом з представниками іноземних регуляторів з 60 інших країн взяли участь у понад 30 сесіях, присвячених основним проблемам здійснення державного регулювання на ринку цінних паперів США та по всьому світові.

Серед основних тем, які підіймалися під час сесій, - регуляторні труднощі у галузі цінних паперів, огляд роботи Комісії з цінних паперів та бірж США і її підходу до нагляду на ринку, нагляд за інсайдерською торгівлею, розслідування та переслідування маніпулювань та інсайдерської торгівлі, правозастосування щодо таких зловиживань, маніпулювання на ринку та шахрайства у сфері фінансової звітності, співробітництво у галузі міжнародного правозастосування, системи та методики вивчення і дослідження ринку, питання ринкової структури та багато іншого.

«Незважаючи на значний досвід спеціалістів НКЦПФР, участь у подібних заходах завжди є дуже корисною, адже вона дозволяє ширше поглянути на напрями діяльності регулятора та визначити для себе ті сфери, в яких буде доречним вдосконалення, - зазначив Костянтин Кривенко, Член Комісії та Глава делегації. – На мій погляд, досить велику практичну цінність мали презентації-огляди роботи Комісії з цінних паперів та бірж США та регуляторів фондового ринку інших країн та, насамперед, обговорення аспектів правозастосування на ринку цінних паперів, а також протидії маніпулюванню та торгівлі використанням інсайдерської інформації».

Нагадаємо, що до складу делегації Комісії ввійшли Костянтин Кривенко, Член Комісії, Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів, та Віталій Безкровний, начальник відділу контролю за діяльністю професійних учасників ринку цінних паперів та СРО. Участь представників Комісії у даному навчальному візиті здійснювалась за підтримки Проекту технічної допомоги USAID «Розвиток фінансового сектору».

Зауважимо, що загалом у Міжнародному Інституті з розвитку цінних паперів взяло участь біля 200 фахівців з 73 країн світу.


Теги: | НКЦПФР | SEC | контроль за ринком капіталів | державне регулювання | ринок цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.