Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Horizon Capital зібрала капітал для 3-го фонду в Україні


24.01.2019 11:09

Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, яка інвестує в експортно-орієнтовані компанії з високими темпами зростання в Україні та ближньому регіоні, оголосила про те, що зібрала 200 млн доларів для свого третього фонду - Emerging Europe Growth Fund III, LP(EEGF III), істотно перевищивши свою початкову мету в 150 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

У фонді, який став найбільшим за розміром фондом прямих інвестицій в Україну за останні 10 років, взяли участь існуючі та нові інвестори.

"Українські компанії дуже цікаві міжнародним інвесторам через свою виняткову вартість, швидкі темпи зростання в порівнянні з іншими країнами, а також близькість до європейського ринку", - говориться в повідомленні компанії.

Фонд був запущений завдяки якірній інвестиції Western NIS Enterprise Fundі залучив інвестиції від ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU. Інституційні інвестори, фонди, сімейні офіси та інші приватні інвестори профінансували більше третини фонду.

Новий фонд отримав значну підтримку з боку існуючих інвесторів, які внесли більше 55% капіталу.

США і європейські інвестори забезпечили приблизно по 35% від загального обсягу залученого капіталу, а решта інвестицій надійшла від інших міжнародних інвесторів.

Інвестиційна стратегія EEGF IIIорієнтована на швидко зростаючі експортно-орієнтовані компанії, які використовують українську конкурентоспроможну платформу собівартості для генерації глобальних доходів, перш за все у сфері IТ, легкої промисловості, харчування і сільського господарства. Фонд також буде здійснювати інвестиції в окремі високорозвинені сегменти, орієнтовані на внутрішній ринок, наприклад електронну комерцію, охорону здоров'я і фармацевтику, споживчі товари та послуги. Розмір інвестицій складе від 5 до 20 млн доларів в одну компанію, які будуть вкладені протягом наступних 2-3 років.

Horizon Capitalвже здійснює господарську діяльність на території України через групи компаній "Керамейя", "Розетка", "Агро-Союз", "Укркредит", "Біофарма", "Джубл", Anexі "Датагруп". Контроль над Horizon Capitalздійснює фізична особа - громадянка Канади.

Джерело: Stockworld


Теги: | інвестиції | Horizon Capital |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.