Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Інвестори песимістично оцінюють перспективи світової економіки


20.07.2022 13:04

Все більше інвесторів із песимізмом оцінюють перспективи світової економіки та корпоративних прибутків.

Про це свідчать результати щомісячного опитування Bank of America Corp. (BofA), пише FinClub з посиланням на Reuters.

Головним ризиком для світових ринків є перспектива збереження високого рівня інфляції. Рецесія – на другому місці, тоді як російсько-українська війна опустилась на п'яте.

Опитування, в якому 8-15 липня взяли участь майже 300 інвесторів, які керують активами на суму $800 млрд, засвідчило «жахливий рівень песимізму інвесторів» – гірший, ніж під час пандемії COVID-19 і світової фінансової кризи 2008 року.

Інвестори скорочують вкладення у ризиковані активи до мінімумів та збільшують – у готівку. Її частка в інвестиційних портфелях сягнула 6% (максимум із 2001 року), тоді як частка акцій впала до мінімуму з часів краху інвестиційного банку Lehman Brothers у 2008 році.

Побоювання рецесії зросли до рівнів, які востаннє спостерігалися в травні 2020 році на піку коронавірусних локдаунів.

Частка респондентів, які очікують послаблення економіки впродовж наступних 12 місяців, сягнула рекордних 79%. Стільки ж прогнозують погіршення корпоративних прибутків.

Нагадаємо, голова МВФ Кристаліна Георгієва заявила, що перспективи світової економіки суттєво погіршилися з квітня, і вона не виключає можливу глобальну рецесію у 2023 році з огляду на підвищені ризики.

 

Джерело: FinClub


Теги: | світова економіка | інфляція | ЄЦБ | Крістін Лагард | інвестиції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.