Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

JP Morgan може включити Україну в значущий індекс держоблігацій


09.04.2021 14:49

JP Morgan помістив Україну у лістинг Index Watch Positive для можливого включення в індекс держоблігацій країн, що розвиваються Government Bond Index - Emerging Markets (GBI-EM).

JP Morgan помістив Україну та Єгипет у перелік Index Watch Positive після стійкого поліпшення ліквідності і доступу іноземних інвесторів до ринків державних облігацій, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

Після включення в індекс частка України в GBI-EM Global Diversified може досягти 0,12%. При цьому одна облігація номінальною вартістю $1,5 млрд перевірятиметься на відповідність вимогам.

Поки розглядається можливість включення в індекси лише одного випуску облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) на 41,08 млрд грн (еквівалент $1,468 млрд) з поточною ринковою вартістю 46,475 млрд і прибутковістю 12,35% з погашенням у лютому 2025 року.

Оновлення переліку Watch буде надано в найближчі шість місяців, щоб додатково вказати їх потенційний статус в індексі.

Україна також розглядатиметься для включення у «вузькі» індекси GBI-EM, в які входять папери без нормативних або податкових перешкод.

Можлива частка 14 єгипетських паперів у GBI-EM GD оцінюється в 1,8%.

JP Morgan зазначає, що включення високоприбуткових облігацій Єгипту та України збільшить ставку індексу GBI-EM GD з 4,99% до 5,07%.

 

Джерело: FinClub


Теги: | JP Morgan | GBI-EM | індекс | облігація | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.