Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

J.P.Morgan прогнозує отримання Україною $3 млрд офіційного фінансування до кінця 2021 року


15.06.2021 12:17

Аналітики JPMorgan прогнозують отримання Україною $3 млрд до кінця 2021 року, а також збільшення міжнародних резервів до $32,5 млрд – завдяки зумовленому перевищенням припливу валюти над її відтоком зростанню валютних резервів на $0,6 млрд і додемісії СПЗ на $2,7 млрд із боку МВФ.

У регіональному періодичному звіті банку, що вийшов цього тижня, його автори очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Експерти вважають, що президент та уряд країни зацікавлені якнайшвидше виконати всі необхідні умови Фонду, щоб отримати транш до початку осені, коли обговорюватимуть бюджет на 2022 рік. Водночас вони оцінюють у 20-30% ризик того, що необхідні для траншу закони не будуть ухвалені до літньої перерви і співпраця з МВФ може відновитися лише наприкінці цього року або в наступному.

У звіті зазначено, що прогресу в ухваленні антикорупційного та судового законодавства, необхідного за умовами програми stand by, поки що немає, але очікується зміна ситуації до кінця червня.

Аналітики JPMorgan, зокрема зазначають, що минулого тижня парламент ухвалив поправку про покарання за неправдиве е-декларування, однак документ розкритикувало Національне агентство з питань запобігання корупції, переважно через декілька поправок, що дають змогу держслужбовцям не декларувати активи у власності членів їхніх сімей. На їхню думку, така критика - негативний сигнал для співпраці з МВФ. Водночас вето президента України Володимира Зеленського на нього вселяє впевненість у підтримці главою держави антикорупційних ініціатив.

Як повідомлялося, міжнародні резерви України станом на 1 червня 2021 року становили $27,84 млрд порівняно з $29,11 млрд на початок цього року.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | кредит | інвестиції | економіка | резерви | бюджет | МВФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.