Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін передав на приватизацію 4 великі держкомпанії


04.03.2020 11:33

На засіданні 3 березня уряд передав Фонду державного майна 100% акцій чотирьох великих державних підприємств: АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація», ДП «Артемсіль», ДАК «Хліб України», завод «Більшовик» (АТ «Перший київський машинобудівний завод»).

Про це йдеться на Урядовому порталі.

«Монополія «Артемсіль» не просто штучна - підприємство маніпулювало ціною на сіль в Україні. За це отримало штраф у 3,14 млн грн від Антимонопольного комітету. Керівництво держпідприємства є фігурантами справ про хабарі у 800 тис. грн. Ми ставимо крапку в цій історії — «Артемсіль» буде приватизована на чесному та прозорому аукціоні», - прокоментував рішення голова уряду Олексій Гончарук.

За його словами, ДПЗКУ - велика державна корпорація, яка входить в десятку найбільших експортерів зерна в Україні, а також найбільший виробник борошна в країні. 227 вагових комплексів і 47 елеваторів - стратегічні з точки зору логістики активів і потребують оновлення та інвестицій.

«Це найбільша корпорація - експортер зерна в Україні та найбільший в країні виробник борошна. На папері чомусь збиткова та неефективна», - наголосив Гончарук.

Він також зазначив, що приватизація допоможе ДПЗКУ модернізувати свої потужності, створити нові робочі місця та сплачувати більше податків до державного бюджету.

В уряді зазначають, що на держпідприємствах буде проведено реструктуризацію та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватного інвестора.

Гончарук також нагадав, що уряд передав рекордний 431 державний об'єкт Фонду держмайна для проведення подальшої приватизації.

«За 6 місяців своєї роботи ми передали 961 об'єкт на приватизацію. Для порівняння з 2008 по 2018 рік передано всього 93 об’єкти. Підприємства, які роками генерували проблеми та збитки, отримають нового ефективного власника, нові робочі місця», - заявив він.

 

Джерело: Урядовий портал, Фінансовий клуб


Теги: | приватизація | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.