Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд подовжив карантин з пом’якшеннями до кінця літа


16.06.2021 16:13

Кабінет міністрів продовжив загальнонаціональний адаптивний карантин до 31 серпня, але з певними послабленнями обмежень.

Відповідне рішення схвалене на сьогоднішньому засіданні уряду, передає FinClub.

«Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але ми послабимо певні карантинні заходи», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

При цьому дотримання маскового режиму є необов'язковим за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу одного з таких документів:

• негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу),
• негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу),
• документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Кабмін також вирішив припинити контроль за дотриманням самоізоляції, поки країна знаходиться у «зеленій» зоні карантинних обмежень.

Таким чином відтепер українцям не потрібно встановлювати мобільний застосунок «Дія. Вдома» при поверненні з-за кордону. За словами прем'єра, це дасть змогу оновити додаток.

Раніше для українців, які поверталися з-за кордону, згідно із постановою уряду діяла вимога пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію або надіслати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірусну хворобу, щоб завершити самоізоляцію.

Водночас Шмигаль зауважив, що країна має бути готова до будь-якого розвитку подій та лишатись мобілізованою.

У квітні уряд подовжив карантин до 30 червня через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

 

Джерело: FinClub


Теги: | COVID-19 | карантин | тест |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.