Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на середні компанії з річним доходом до EUR20 млн


30.12.2020 15:59

Кабінет Міністрів України розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%" на суб'єкти середнього підприємництва з річним доходом до EUR 20 млн, ухваливши відповідну постанову на позачерговому засіданні 28 грудня.

Як повідомило Міністерство фінансів на сайті, внесені зміни до постанови від 24 січня 2020 року №28 припускають також лібералізацію умов кредитів. Зокрема, термін кредиту на фінансування обігового капіталу збільшився до трьох років, можливість відтермінування платежу з повернення кредиту продовжено до 12 місяців, а також уряд скоротив початковий внесок для інвестиційного проекту (10% для діючого бізнесу і 15% для стартапів), передає Інтерфакс-Україна.

Окрім того, пом'якшуються умови рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці - зменшення до 50%, а також до 50% - чисельності персоналу (станом на 1 березня 2010 року).

Як пояснив Мінфін, для кредитів на фінансування обігового капіталу встановлюється компенсація відсотків до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, а після їх скасування триває їх компенсація на рівні 3% річних. Для кредитів рефінансування встановлюється компенсація відсотків до 3% річних після 31 березня 2021 року, врегулюється питання про можливість поєднання державної підтримки за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" з держпідтримкою, яку можуть надавати місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування на підставі регіональних і місцевих програм розвитку малого і середнього бізнесу.

До 28 грудня 2020 року кількість заявок на участь у програмі перевищила 58 тис. на загальну суму 69 млрд грн. Загалом за весь період дії програми підписано 7,1 тис. кредитних договорів на загальну суму 16,5 млрд грн. З програмою працюють 23 банки.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Доступні кредити | бізнес | економіка | 5-7-9 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.