Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кабмін запровадив низку карантинних обмежень


11.11.2020 18:37

Кабінет Міністрів України в середу, 11 листопада, запровадив низку карантинних обмежень, зокрема заборонив масові заходи за наявності понад 20 осіб, планові госпіталізації, роботу розважальних закладів, а також запровадив карантин вихідного дня з 14 до 30 листопада.

"У зв'язку з поширенням хвороби на всій території країни ми пропонуємо відмовитися від адаптивного карантину і перейти на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли за попереднього варіанта карантину на територіях із "помаранчевим" рівнем епіднебезпеки для всіх територій", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання уряду, передає Інтерфакс-Україна.

За словами міністра, на території України на період дії карантину буде заборонено проведення масових культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю більше ніж 20 осіб.

"У разі проведення масових заходів до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками дистанції щонайменше 1,5 м, окрім проведення офіційних спортивних заходів, включених до єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України, і матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю здоров'я учасників", - сказав Степанов.

Крім того, забороняється діяльність кінотеатрів і театрів із заповнюваністю більше ніж 50% місць у кожному окремому залі, робота музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 20 кв. м.

Забороняються також регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах, у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, в міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні понад кількість посадкових місць.

"Повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Заборонена робота з 22:00 до 7:00 закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос, розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше ніж 2 м між місцями для сидіння за сусідніми столиками і більше ніж чотири особи за одним столиком без урахування дітей до 18 років за умови, що відвідувачі заходять і пересуваються у закладі в засобах індивідуального захисту", - сказав міністр.

Забороняється також діяльність суб'єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, якщо немає маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 м, працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) дихальних органів, не здійснюється контроль за їх використанням, не забезпечується централізований збір ЗІЗ.

Окрім цього, діятиме заборона на діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, окрім готелів і закладів, що надають соцпослуги, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю, а також санаторно-курортних установ і стаціонарних відділень первинного та складного протезування.

Забороняється відвідування навчальних закладів групами кількістю понад 20 осіб, окрім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої і мистецької освіти. Відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої і мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває понад 50% персоналу й здобувачів освіти, проведення медзакладами планових госпіталізацій, окрім ургентних, а також відстрочення яких неможливе за показниками здоров'я.

Забороняється діяльність спортзалів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 20 кв. м.

Окрім цього, уряд встановлює карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

"Зокрема, у вихідні додатково до обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива лише торгівля навинос. Прийом відвідувачів у ТРЦ і інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60% площі яких визначені для торгівлі продуктами харчування, паливом, лікзасобами та медвиробами, ветеринарними препаратами і кормами. Продовжуватимуть діяльність заклади, що надають фінансові послуги і послуги з інкасації, оператори поштового зв'язку та медичної практики, ветеринарної практики, діяльність автозаправних комплексів без зон харчування, з техобслуговування та ремонту транспортних засобів", - сказав міністр.

"У ці дні не працюватимуть заклади культури, які проводять культурні масові заходи, окрім суб'єктів господарювання, пов'язаних із виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки за обмеженого доступу до місця зйомки. Повністю заборонена діяльність спортзалів, фітнес-центрів і басейнів", - додав Степанов.

За словами міністра, також пропонується впровадити рекомендації для виділення окремого часу пріоритетного обслуговування з 10:00 до 12:00 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в організаціях і закладах сфери обслуговування.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | карантин | Covid-19 | бізнес | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.