Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Капіталізація Apple вперше досягла $2 трлн


20.08.2020 16:45

Apple стала першою американською компанією з ринковою вартістю $2 трлн.

Ціна акцій Apple на біржових торгах Nasdaq 19 серпня перевищила $468 за акцію, що на 1,27% дорожче закриття торгів у вівторок ($467,77), повідомляє FinClub з посиланням на CNBC.

Це підвищило ринкову вартість компанії до $2 трлн. Однак до кінця дня ціна акцій Apple впала до позначки $462,83, що зменшило її ринкову капіталізацію до $1,98 трлн.

Таким чином Apple стала першою американською компанією, чия капіталізація досягла такого рівня.

Вартість акцій корпорації зросла вдвічі з моменту їх найбільшого падіння в березні 2020 року.

 

На початку серпня 2018 року капіталізація Apple вперше досягла $1 трлн. Після цього аналітики з Уолл-стріт очікували, що саме Apple подолає позначку в $2 трлн раніше таких компаній як Amazon, Microsoft і Alphabet.

У червні Apple також першою серед американських компаній досягла розміру капіталізації в $1,5 трлн. Відтоді тільки у Amazon і Microsoft ринкова вартість перевищила цей рівень.

Наприкінці липня Apple відзвітувала про рекордну квартальну виручку в $59,7 млрд, що на 11% вище результату другого кварталу 2019 року. Чистий прибуток компанії склав $16,3 млрд, а на одну акцію — $2,58.

Джерело: FinClub


Теги: | Apple | капітал | біржа | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.