Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалила та доповнила Програму розвитку фондового ринку на 2012-2014 роки


14.02.2012 10:54

НКЦПФР затвердила вдосконалену та доповнену Програму розвитку фондового ринку на 2012-2014 роки. Таке рішення було прийняте на черговому засіданні Комісії, що відбулося 9 лютого 2012 року.

«Програма розвитку фондового ринку на 2012-2014 роки - це один з найголовніших документів у роботі Комісії, її путівник на шляху розвитку фондового ринку. Його значимість та необхідність зрозуміла як для регулятора, так і для ринку. Удосконалюючи Програму, Комісія ставила собі за мету розробити такий документ, що відповідав би сьогоднішнім реаліям галузі, був адаптований до нових законодавчих норм та нормативно-правових актів, які нещодавно набули чинності і став би основним документом, відповідно до якого «живе» та розвивається фондовий ринок України», - зазначив Дмитро Тевелєв Голова НКЦПФР.

Предметом Програми є визначення стратегічних напрямів подальшого реформування та суттєвої модернізації фондового ринку України на усіх рівнях – правовому, інституційному і технологічному; вона визначає ряд пріоритетних завдань на середньостроковий період та необхідні кроки щодо їх реалізації.

Зокрема, у документі прописані основні напрями роботи НКЦПФР, необхідні для створення ефективного й ліквідного фондового ринку та його стійкого розвитку – це збільшення капіталізації та ліквідності фондового ринку, удосконалення ринкової інфраструктури та принципів саморегулювання, забезпечення їх надійного та ефективного функціонування, підвищення фінансової грамотності українських громадян, поліпшення механізмів захисту прав інвесторів та удосконалення умов і правил державного регулювання та нагляду на фондовому ринку та інше.

Нагадаємо, що проект Програми розвитку фондового ринку розроблено в рамках Програми економічних реформ Президента України на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, заможна держава», а також для покращення інвестиційного клімату в Україні.

Наразі документ надано Президенту України для погодження та затвердження.

 


Контакти:
Прес-секретар Комісії
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53
 


Теги: | НКЦПФР | ринкова інфраструктура | фондовий ринок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.