Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Керівництво НКЦПФР поспілкувалось з учасниками ринку та ЗМІ в нетривіальному форматі


11.06.2012 09:52

Керівництво НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) зустрілось з учасниками ринку та журналістами в рамках заходу «За кавою з Головою НКЦПФР», що був організований порталом ЮРЛИГА 7 червня 2012 року. У зустрічі взяли участь Дмитро Тевелєв, Голова Комісії, Анатолій Амелін та Олексій Тарасенко, Члени регулятора, а також представники ключових фондових та юридичних компаній.

У своєму вступному слові очільник Комісії зауважив, що місією регулятора є якісне регулювання ринку цінних паперів задля його ефективності та стабільності. У той же час, пан Тевелєв зазначив, що ефективний фондовий ринок є вкрай необхідним для вітчизняної економіки. "Важливо підкреслити, що пріорітетним завданням Комісії є захист прав інвесторів, і ми раді, що регулятор просунувся вперед в частині якісного нормативного забезпечення цього питання. До того ж, регулятор має чіткий план дій, що покликаний вирішити існуючі завдання, а саме Програму розвитку фондового ринку, тому ми певні, що спільними зусиллями з учасниками ринку нам вдасться досягти мети з динамічного та сталого розвитку сектору», - повідомив Дмитро Тевелєв. 

Говорячи про основні напрями діяльності Комісії, Голова НКЦПФР звернув увагу на необхідність створення якісних та простих правил роботи на ринку, тобто на законотворчу та регуляторну роботу,  а також на дерегуляцію. Також пан Тевелєв акцентував на тих законопроектах, що мають стати знаковими у цьому році – «Про інститути спільного інвестування», «Про національну депозитарну систему» та «Про похідні (деривативи)». Окрім того, очільник Комісії зупинився на корпоративній реформі та ряді інших проектів, реалізованих та запланованих НКЦПФР.

Під час діалогу учасники дискусії торкнулись аспектів допуску іноземних цінних паперів на вітчизняний ринок та виходу паперів українських емітентів на міжнародні ринки. «Безумовно, це питання є дуже актуальним для українського ринку. І такий допуск стане гарним бенчмарком в частині корпоративного управління. Маю надію, що цього року ми затвердимо базовий документ для регламентування цього допуску і побачимо перші приклади подібного виходу на вітчизняні майданчики паперів іноземних емітентів з активами в Україні», -  висловив сподівання Анатолій Амелін.

Окрім того, під час дебатів було піднято питання необхідності якнайшвидшого впровадження другого рівня пенсійної реформи як стимулу для вітчизняного фондового ринку. Олексій Тарасенко зауважив, що інфраструктура українського ринку цінних паперів – як біржова, так і депозитарна - готова до таких новацій.

Обговоривши всі питання, що пролунали в ході зустрічі, Дмитро Тевелєв підкреслив, що Комісія вбачає свій рух вперед не назустріч ринку, а разом з ринком. «Ми маємо  говорити про партнерство держави в особі регулятора та ринку в особі його профучасників як запоруку зростання та впевненості фондового ринку України», - резюмував пан Тевелєв.


Теги: | НКЦПФР | іноземні цінні папери | пенсійна реформа | ІСІ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.